Zamieszczone przez szkoda
[O1] Jak naprawić regulację lędzwi?
Zwiń
X
-
[O1] Jak naprawić regulację lędzwi?
Moja "nowa" Octavia ma zepsutą regulację lędzwi. Jak to naprawić? Próbowałem dziś zdjąć materiał z oparcia fotela, ale niestety nie dałem rady. Widzę, że trzeba "rozłączyć" na dole oparcia takie dwie plastikowe "rynienki" wchodzące w siebie i materiał (po wyjęciu pokręteł) podnieść w górę, ale za cholerę nie daję rady rozłączyć tych rynienek... łatwo byłoby, gdyby można je było rozsunąć, ale tak się nie da...
I jak potem naprawiać regulację lędzwi? Pokrętło kręci się od "oporu" do "oporu" (nie w kółko), ale lędzwie wciąż są w tym samym miejscu. Ktoś to przerabiał? Mam wrażenie, że naprawa regulacji będzie prosta (coś się pewnie urawło lub odpadło i łatwo będzie dorobić jakiś zamiennik), ale jak zdjąć ten materiał z oparcia?
-
-
Agamek12, tu opisałem jak rozebrać fotel http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=15279
elementy są plastikowe od regulacji coś mogło się wypiąć na fotkach w linku powyżej możesz to zobaczyć
najlepiej śrubokrętem podegni tą plastikową listwę tak żeby zeszła około 3-4cm potem złap ręką i ciągnij zejdzie samo.
Komentarz
-
-
Witam
Wczoraj "rozebrałem" fotel i próbowałem końcówkę linki zastąpic nakrętka którą zlutowałem, niestety wytrzymała zaledwie jeden dzień .
Czy można kupic samą linkę do regulacji, części lędźwiowej fotela? a może ktoś ma patent na naprawę, lub ma do sprzedania taka linkę?
Jeżeli ktoś może mi pomóc w tym temacie byłbym bardzo zobowiązany.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Komentarz
-
-
SZUKAJ!
weź mechanizm i pojedź do gości co zakuwają linki->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz